Biskut Truffle Coklat Pink
Resepi:
BAHAN A:-
160g mentega
1/8 teh esen vanilla
60g gula aising
secubit garam
BAHAN B:-
(ayak bersama, kecuali kacang tanah)
180g tepung gandum
10g serbuk koko
25g tepung jagung
15g tepung kentang
1 1/2 sudu teh susu tepung
1/8 sudu teh serbuk penaik
50g kacang tanah (panggang & kisar halus)
BAHAN C:-
Coklat masakan warna apa pun boleh, coklat urai
CARA:
- pukul BAHAN A hingga ringan dan berkrim
- masukkan BAHAN B dan uli hingga jadi doh yg lembut
- canai doh 1/2cm dan tekan mengikut acuan yang digemari
- susun dalam loyang dan bakar pada suhu 150C selama 15minit
- sejukkan dan celup dengan coklat serta hiasi dgn coklat urai
** 2x uli doh, dapat 1 bekas besar ....rasanya mmg sedap..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..