Pages

1 Mei 2010

Phad PRik Udang & Sup Ayam Ala Thai




Sedap lah sebagai pembuka selera. Dah lama tak masak bersungguh-sungguh. Dalam erti kata lain, memasak mengikut betul-betul aturan dan teknik. Biasa saya masak nan adoo je. Menggunakan sejimat mungkin bahan. hahah

Menu semalam. Hari ni saya masak simple saja. Sempena cuti 1 Mei, masak goreng telur dadar dan sambal bilis je..hehe petang kami memburu bahan dapur, tapi singgah dulu di Pantai Cahaya Bulan dulu sebelum singgah di pasar membeli sedikit sayur, udang dan sotong. Tiada ikan yang menarik hati... ada beberapa barang tak ada, esok kirim je kat asben soh belikan..hehe



Coretan,

Fizan Wan Pani

post signature

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..