Cruchy Cinamon
Crunchy Cinamon adalah benda paling senang nak buat...cume korang kena rajin tunggu bakor aje le....guna benda instant aje..senang kan?? rangup, manis....budak-budak dan mak apak budak pasti suka..makan petang-petang di luar rumah sambil hirup air teh....hehe menu ini aku buat petang semalam...sementara tunggu incik asben balik...sedap sangat makan time panas-panas tu..sambil tengok tv, tak sedo abis dah...
Resepi:
Instant kulit prata brand "KAWAN"
Mix Herb
Gula Perang/Gula pasir
mentega
Cara:
Taburkan mixherb dan gula perang di atas permukaan prata.Kalau tak ada gula perang, gula pasir pun ok. Potong sama saiz 8 bahagian.
Gulung bahagian tersebut dari permukaan yang besar ke permukaan yang kecil.
Susun atas loyang.Sapuan sedikit mentega atas permukaannya.
Panaskan oven 180' bakar selama 25-30 minit.
Crunchy Cinamon adalah benda paling senang nak buat...cume korang kena rajin tunggu bakor aje le....guna benda instant aje..senang kan?? rangup, manis....budak-budak dan mak apak budak pasti suka..makan petang-petang di luar rumah sambil hirup air teh....hehe menu ini aku buat petang semalam...sementara tunggu incik asben balik...sedap sangat makan time panas-panas tu..sambil tengok tv, tak sedo abis dah...
Resepi:
Instant kulit prata brand "KAWAN"
Mix Herb
Gula Perang/Gula pasir
mentega
Cara:
Taburkan mixherb dan gula perang di atas permukaan prata.Kalau tak ada gula perang, gula pasir pun ok. Potong sama saiz 8 bahagian.
Gulung bahagian tersebut dari permukaan yang besar ke permukaan yang kecil.
Susun atas loyang.Sapuan sedikit mentega atas permukaannya.
Panaskan oven 180' bakar selama 25-30 minit.
uuuu, sgt suka! hehehe tp yg ada dlm fridge skarang ialah roti bwg, mcm xsesuai je :p
BalasPadamroti bawang? tak penah makan roti bawang lagi...instant ke? hehe gi beli instant prata tu..sepeket ada 5 keping..kejap je makan abis semua tu...hehe
BalasPadamwpun ko kata senang...still aku rasa susah...dasat kan?..hehe
BalasPadamsusah sebab ko tak de bahan..hihi kalau ada bahan dan "R" sure boleh!!!
BalasPadam