Pages

8 September 2010

Biskut Truffle Coklat Pink



Biskut Truffle Coklat Pink

Resepi:

BAHAN A:-

160g mentega
1/8 teh esen vanilla
60g gula aising
secubit garam


BAHAN B:-
(ayak bersama, kecuali kacang tanah)

180g tepung gandum
10g serbuk koko
25g tepung jagung
15g tepung kentang
1 1/2 sudu teh susu tepung
1/8 sudu teh serbuk penaik
50g kacang tanah (panggang & kisar halus)

BAHAN C:-
Coklat masakan warna apa pun boleh, coklat urai

CARA:
  1. pukul BAHAN A hingga ringan dan berkrim
  2. masukkan BAHAN B dan uli hingga jadi doh yg lembut
  3. canai doh 1/2cm dan tekan mengikut acuan yang digemari
  4. susun dalam loyang dan bakar pada suhu 150C selama 15minit
  5. sejukkan dan celup dengan coklat serta hiasi dgn coklat urai


** 2x uli doh, dapat 1 bekas besar ....rasanya mmg sedap..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..