25 Mac 2011

PAYPALL - akaun international yang sangat senang urusan jual beli


Aku tahu pasal Paypall ni dah lama.. tapi tak reti pun nk guna.. nk register macamana. Lama gak aku study kebaikan & keburukan.. tapi, bila fikirkan.. aku ni suka juga beli barang dari oversea dulu..pakai kredit kad laki aku..hehe tp macam leceh gak.. bila dorang kata guna paypall ni lagi bagus... kalau kita jual online, boleh dapat buyer dr oversea..just pay with this paypall.. ye gak wei.... tak payah nak kira2 tukaran matawang asing.. guna paypall ni automatik kira ye...

Apa yang perlu ada nak buka akaun paypall?!:

1- mesti ada kredit kad aktif. Kalau korang ada maybank @ cimb *hat ni korang gi tanye kaunter servis dulu..tak sure pulak.. akaun bank lain tak sure pulak...tp kalau ada MBB akaun, gi le tukar kad bank kaler kuning hitam tu..kepada yang ada gambar buah ceri kat depan tu. Kira dah dapat le debit kad Visa di situ..nak shopping kat shopping complex atau kedai yg boleh bayar gn kredit/debit kad guna je ni pun ok. tak payah bawak cash byk2.. hihi

2- Register macam biasa kat link paypall.com. Masukkan no.kad kredit/debit korang. Ikut je arahan dia..senang banget.

3- Akan kena caj tak silap aku RM10 kut.. tapi duit ni masuk balik dalam akaun korang..

4- Dah boleh shopping kat e-bay ke..online store oversea ke.. onlinestore malaysia pun boleh dah.. kalau korang pakai debit kad, tak payah le susah2 paler otak pakai je online transfer mcm biasa..ahaha lain la kredit kad ni mcm korang bayar installment kan?

5- kalau korang peniaga online.. dah boleh terima bayaran dari kawan-kawan..pelanggan.. bagi je e-mail yang korang guna utk register Paypall ni... automatik masuk terus dlm akaun korang.



Cemana nak keluarkan duit paypall masuk dlm akaun bank?:
  • korang gi belek2 kat profile tu..masukkan no.akaun bank jadikan primary.
  • bila ada duit contoh lebih rm200-rm1000 nak transfer masuk bank, just picit je withdraw
  • akan clear masuk dlm 4-5 hari
  • caj akan dikenakan RM3 kalau duit tu below RM200
  • tiada caj kalau RM400++

Ok tengok gambar kat atas tu eh...

  1. Send Payment: ni kalau korang nk bayar kat siapa2 peniaga online. masukkan je e-mail address dia. Duit automatik di tolak dari kredit/debit kad korang mengikut nilai matawang negara dia. ** kalau korang beli kat e-bay, sistem dia mmg automatik masuk ke paypall..so korang picit OK je semua ^^
  2. Withdraw : ni korang nak ambil duit tu masuk dlm akaun bank korang
  3. No.3 ni aktiviti duit masuk dan keluar. mmg details ye..
Lain2 korang nanti boleh le belek2 tengok...

ok selamat shopping..boleh shopping di online store saya juge ^^ http://fizanwanpani.com/store

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..