9 April 2012

Tumit kaki ku retak!!!

Semalam aku jatuh. Bila nak bangun tak boleh. Sakit gila. Aku tengok buku lali belah kanan bengkak sket. Aku tekan macam bengkak.

Ada aunty sebelah tolong hantar hospital. Aku nak ajak urut. Aku tak mau la. Tak boleh jalan ni. Kalau boleh jalan tak pe la gi urut. Aku bayang kaki aku patah. Who knows??

Mujur izzaty baru bangun tido. Dia la tolong switch off lappy aku.. Ambilkan handbang aku. Tudung aku. Mujur aku berpakaian ok sket. Handband pun dia boleh capai. Rumah aku messy la tak berkemas pun. Bersepah!!

Aku call husband dia ada kat Bachok. Aku tanya nak gi hospital mana ni? Mujur insurans cover aku pergi la Perdana Hospital. Aku call agent insurans aku bagitau nak admit hospital. Dia sampai dulu dari aku. Aunty sebelah hantarkan dengan jalan j hujan bagai.

Sampai je interview sikit banyak terus bawa gi xtray. Masuk drip, ambil darah.. Cucuk ubat kat bontot.

Doktor pakar tak ada. Kena la aku stay up semalam. Malam jam 10.00 baru doktor pakar datang xplain apa kes aku ni. Tengok xtray mujur tumit aku tak crack teruk. Nampak tulang still dikedudukan asal. Cuma ada retak. Kalau teruk aku kena operate masuk besi. Tapi kes aku dia ckp tak payah. Aku cepat je sampuk, tak payah la doktor.. Simen dah la.. So malam tadi nurse tuam kaki dengan ais untuk surut bengkak.

Bantal plak keras tak bole tido.. Tup tap lena gak sekejap tp terjaga bila rasa berdenyut tepi buku lali. Lah, rupanya bengkak makin teruk siap biru keras lagi. Masuk angin kut. Aku gi toilet jengket jengket walaupun takut gak jatuh.

Masuk wad 4 katil. Kalau ikut kena masuk 1st class. Bilik full plak dah. Tak pe gak, ada member sebelah sorang. Idok la aku takut. KLau sorang, aku ajak izzaty teman aku..

Kul 3.30 pagi terjaga sampai skang tak bole tido dah..

Bertongkat la aku pas ni sebulan..

Malang tidak berbau.. Sudah tersurat takdir ku begini oleh-Nya..

2 ulasan:

  1. memang malang tak berbau.. take care ya Fizan . Harap cepat sembuh .

    BalasPadam
  2. Lepas tulang dha sembuh.. masih bengkak tak? Macam saya dah sembuh , beres semua. Tapi takleh buat kerja. Kerja saya banyak aktiviti berjalan dan berdiri lama.. sampai sekarang kaki still bengkak dan sakit. Dah satu tahun lebih dha nie..

    BalasPadam

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..