11 Mei 2009

Brioche Bread

Petang semalam juga saya buat roti Brioche ini. Guna BM tu la..campak-campak ramuan seperti di bawah ini, kemudian tekan butang...than boleh buat kerja rumah yang lain...senang banget!! makan bersama air teh..cicah-cicah je....



Brioche Bread

Ingredients 500g
Milk 130ml
Eggs 1
Butter, melted 80g
Unbleached white bread flour 350g
Salt 1tsp
Sugar 30g
Easy blend dried yeast 11⁄2tsp





Feluk Shiom..


post signature

12 ulasan:

  1. mak aiii..beroti roti lah lepas ni yek..selamat mencampakkan tepung ke dalam bread maker..and enjoy baking bread!!
    za pun sukaaa sgt buat roti nih :D

    zaliana-jurnal rasa

    BalasPadam
  2. adeh..deh..deh...terkesima ku melihatnya...bestnya dpt mkn roti buat sendiri kan..panas2..huhuhuhu...gebu je roti fizan ni..x nak bukak kedai roti & kek ker? buleh fizan..yong sokong sgt2

    BalasPadam
  3. allo fizan..baru terperasan la..blog yong ni termasuk lam rakan lama~ UPM daaa...rakan lama betoi la..UPM tu bukan dehhh...nanti yong perasan lebihplak..hehehehhehe

    BalasPadam
  4. zaliana- senang je kan roti ni..bahan pun tak rumit mana...


    yong- yong pun kalau nak boleh uli dgn tangan tau..dl saya uli je dgn tangan...hehe uih, kedai kek ke? tidak la yong...keracunan orang nanti...

    BalasPadam
  5. yong, tak pe lah....nanti2 saya edit lah kawan lama sekolah tersohor...kui kui...

    BalasPadam
  6. wakakakak...sabo jelah..keracunan celah mana tah fizan ni..klau keracunan..berkurun dah yong mati mkn puding fizan dolu2..hehehhe
    kawan lama sekolah tersohor ekk..sesuaii..sesuaiii...hahahahhaahhah..kwn lama yg tersohor..sek x tersohor lgsg la kan..kuang3

    BalasPadam
  7. sekolah tu padan la..mana tersohor sangat...celah2 perak je tau..tu pun tak sume tau..aduih...

    BalasPadam
  8. hamoi....sungguh gigih pempuan ini....thumb up lah

    BalasPadam
  9. intan- gigih membesarkan badan....gasakmasawoooo!

    BalasPadam
  10. he3x..rajin nya ko..
    menu bread sokmo

    BalasPadam
  11. sgt senang campak2 saja ye.. alamak terasa jeles lak ngan BM tu.. heheh hari2 buat roti pn tkpe camni.. kalo kt umh sy gerenti licin je.. maklumlah semua penggemar roti terhebat..

    BalasPadam
  12. kak ita, benda baru..mmg la rajin..harap2 esok pun rajin la juga..tak nak la simpan dlm stor..sian suami ku...

    aida, iye, letak je semua dlm tu..tak payah masuk satu per satu..pastu tinggal je..tak de lagi lekit2 tepung di tangan..yuk! beroti yuk!

    BalasPadam

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..