10 Oktober 2009

Sambal Terung


Pertama kali memasak Sambal Terung ni... memang teruja!. Rasanya tak sangka la sedap....manis-manis gitu.... budak2 pun boleh makan coz tak pedas pun...terasa udangnya....




Sambal Terung

Resepi

Beberapa biji terung
Minyak untuk menumis
Cili boh
Air asam jawa
Udang kering*tumbuk lumat
Garam
Gula

Cara:
Potong terung dan goreng hingga layu. Saya suka goreng garing... Toskan.

Guna baki minyak, tumis cili boh, udang kering, masukkan air asam jawa garam dan gula.Tumis hingga pekat.

Tuangkan sambal ke atas terung. Sedia utk di makan..

Rasanya, nyumm mmg sedap!!


Feluk Shiom..

post signature



Tiada apa yang dipinta, hanya secebis komen ikhlas saja.



2 ulasan:

  1. intan, pertama kali aku buat sambal terung ni...sedap la weih ropenye..haha

    BalasPadam

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..