9 Jun 2010

Malam di Lumut dan Hari ke-2 Gathering


Malam di Lumut, selepas siangnya kami makan makan..gosip gosip di bilik kak zu (macam biasa la tu..mesti lepak bilik kak zu punyer..har har)... perut rasa lapor.... ingat nak makan kat gerai hujung bawah hotel.... weih!!! Nasib baik asben ajak gi Lumut cari makan.... kalau tunggu kat gerai tu, bak kata Intan....sempat anak dia berak 3 kali turun naik hotel.... nasik tak nampak bayang....sotong dia dah siap timbang boleh pulak kehabisan!! Logik ke tak logik???! Hangin je badan..perut dah ler lapor, nasib baik ada yang tak makan penampor...

Kitorang gi Lumut, biasa le malam cuti gitu....10 kali pusing cari parking pun berjanggut.... Dapat je parking, terus terpa Cafe tepi jeti tu. Owner dia orang putih.. sangat ler manis mulut. Biasa la kan, minah salleh ni berbudi bahasa ler gitu... siap dia tanya sedap ke makanan dia? serbis ok ke? ~ cakap MELAYU hokey... fasih....

Lupa nak snap makanan, makan udang + fun fries + salad... dan ais kacang ni...SEDAPPPNYER!! dah la lapor dan dahaga.....





Lepas tu jalan-jalan tepi jeti tu... sampai ler ke hujungnya ada fun fair.. tergedik2 anak aku nak naik benda alah pusing-pusing ni...kejap jer pun, 1 token sekali naik. 1 token = RM2.

Abaikan anak aku si Zulaika tu memang gitu..kalau mai mood dia, sampai baring-baring dia soh aku ambil gambar dia... tu dia kunun jadi dolphin la kan.... sebab setiap jalan tu ada la bentuk dolphin... berbaring-baring dia ber'imaginasi' begitu... layankan saja.......





Keesokannya, jam 9.30 pagi aku siap bawak turun beg tu..haha dah letak dalam kereta...pastu pergi breakfast. Hotel ni best!! siap ada breakfast untuk 3 orang.... berbaloi ler aku rasa..... dalam makan tu sempat lagi sambung gosip....haha banyak benda nak diceritakan.. biasa la, jumpa alam realiti ni bukan senang... kami kenal pun melalui forum... wujudkan satu kelab negeri.. ini lah kami dari tahun 2006 sehingga sekarang masih rapat. biasa la kan, satu negeri ~ PERAK walaupun menetapnya berjauhan... sekarang teknologi semakin canggih... adanya internet.... duduk oversea pun masih dapat berhubungan....apatalah lagi sekadar over river saje.... ;)

Insya-Allah tahun depan kami akan buat lagi gathering... kena tengok tarikh yang sesuai...tengok lokasi... tengok hotel kut ada promotion... moh kita yong!!!




Coretan,

Fizan Wan Pani

post signature

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..