22 September 2010

Gelas Berkaki Antik


Gelas berkaki antik warna coklat bunga rose kuning ni ada 4 unit saja. Berdebu... tanda tak pernah guna.

Duduk diam dalam almari pinggan pesen lama zaman 70/80-an dua pintu kaca gelongsor tu... semua pinggan dan gelas lama-lama tersusun dalam almari ni di rumah nenek saudara En Daddy aku tu..

Macam nak cari set ni jek... sapa ada jual ye??

3 ulasan:

  1. aku ada tapi x jual...kat kg. ada 2 jenis warna dan bunga..arwah tok aku dulu peniaga pinggan mangkuk.
    koleksi dia banyak tpi opah aku sudah sedekah pada anak2 sedara dia..ia la masa tu aku kecik lagi..kalau tak dah lama aku kebas dulu

    BalasPadam
  2. @shidakan.. dedulu macam skrg la..belum nmpak lagi nilai dn nostalgianya pinggan mangkuk lama... eh silap2 pinggan percuma sabun Daia tu pun jadi antik 20thn akan dtg..sama mcm gelas milo yg depa dok jual tu la..sunkist la..dumex la..

    BalasPadam
  3. awak..masih mencari gelas berkaki ni??saya ada jual..ada bermacam2 lagi pinggan magkuk antik yang dijual di blog saya..meh lah cuci2 mata :)

    BalasPadam

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..