8 April 2011

Udang & Sotong Celup Tepung


Baru buat ni.. baru juga lah habisnya.. sementara budak-budak main di laman.. sempat la buat. Dah bertahun-tahun mencuba membuat tepung celup paling best, seakan sama macam kedai..finally BERJAYA!!!! yeyyyyy...


Resepi Celup Tepung:

Tepung naik sendiri
2 biji telur
9 sudu besar susu segar
secubit garam

**semua bahan pukul dengan pemutar telur sampai sebati**

Kemudian goreng saja udang @ sotong @ ikan atau apa juga seafood yang lain dlm minyak yang panas.

6 ulasan:

  1. wehhh kak pijan.. my peveret tu....
    ooo campur susu eak... nt nk try arr.. b4 ni x pnah cmpur susu patut x sedap kot hihi...

    BalasPadam
  2. tak payah taruh air tau..guna susu jek...sodap you!! sebijik macam kat kedai tu.. tak payah gi PCB dah..jimat byk kan...

    BalasPadam
  3. simple je...sy terus catit kat note buk ni...

    BalasPadam
  4. Mykhalis.. Alhamdulillah..sama mcm kedai ^^,

    BalasPadam
  5. Linda, benda simple tp kita yg tak berapa rajin kan..tak pe, lepas ni sama2 kita buat ye..jimat byk RM juga ni kalau mkn kedai LOL

    BalasPadam

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..