18 Mei 2012

Balik Kampung - Urut Kaki & Aloq Staq lagi..

Ahad tadi balik kampung di Perak. Tujuan sebenarnya, somi aku tu ada seminar di Genting. So macam biasa aku kan co-pilot dia.. since dia pun tak nak la pegi sensorang. kalau dekat ok la, ni jauh gilak... aku pun risau kalau si somi drive sensorang. baik ler aku ikut walaupun aku dok tukang tidoq ja kat tepi.. ekek macam tak bole pisah la.. ceh!! 

So bebudak awal-awal lagi aku dah kasi surat cuti kat cikgu skolah depa.. terer dak aku?? hahah Bak kata somi aku, "kita kan cikgu besaq.. boleh bagi cuti sendiri" huuu marah cikgu cikgi baca ni.. nak buat cemana, kalau tak ikut pun, depa tak boleh gak pi skolah.. kereta ada 1 je pun.. kaki aku pun sakit lagi... kalau kereta 2 boleh la ku gi antor macam biasa kan... ini ler, 'orang luar' di Kelantan mmg macam ni.. hahah 

Duduk kampung 5 hari memang heaven okey... makan tidoq ja la.. tak tau kenapa, duk kampung mata asik melayup ja... asik ngantuk ja... tp nak cerita, kami gerak awai dari Kota Bharu semata nk singgah Ipoh - Loken.. Sampai je Loken jam 11 pagi.. sempat lagi nk tengok-tengok barang baek.. Dengan dengkot dengkot tu aku jalan.. tak jumpa barang yang cantik. Kebanyakan barang aku dah ada.. nak beli lebih nak jual pun aku dah malas la... baik beli sendiri je. Kaki aku BENTAN ko... bengkak gile... sakit tu tak la sangat.. tapi satu kaki bengkak... macam orang cacat dah tu...

Boleh juga lagi tu aku drive sampai Sungkai dari Ipoh. Somi aku dah penat drive kan.. so ganti aku bawak pulak.. tekan pedal tak ler sakit.. time nk jalan je sakit kat buku lali tu tak baik lagi..

Kat kampung mak abah aku layan je la aku nak makan apa..cucu nak makan apa.. tp aku idok la pulun makan.. tak de selera bila en somi tak de (uwekkk!!).. hehe yang tau, mata aku memang asik nak tido je.. rumah pulak sunyi tak de sapa pun, tido la sedap.. apa lagi... hua hua

Cakap kat mak aku, aku nak urut kaki.. yang sakit bukan tulang, tapi urat tu nampak berselirat timbul.. sakit kat urat je.. Mak aku pun cari la tukang urut.. bukan makcik Saripah.. tapi Makcik Kiah.. OOO rupanya makcik Kiah ni mak kawan aku masa kecik sekolah tadika dulu.. kenai la sangat.. tp tak tau pun dia pandai urut.. nak cerita hampa.. makcik ni urut memang SEDAP!!!! satu badan aku urut... rugi la kan, bukan selalu aku urut badan... dia urut kaki aku yang sakit tu simple je.. urut urat... tarik jari kaki aku.. pergh memang sedap... habis je urut, tu dia... boleh jalan elok dah.. sakit pun tak de.. tinggal nak hilang bengkak kat buku lali je... aku suka orang urut betul betul picit.. bukan urut yg raba raba tu... apa pun tak rasa..

Jam 5.30 petang en somi tepon cakap soh siap siap nak gi Aloq Staq.. umang aiii.. tekejut beruk la mak aku... aku pun ingat balik Jumaat la kan... kelam kabut aku packing barang.. gitar gak aku tertinggal.. huk huk

Sepanjang jalan kat highway dari Sungkai sampai Sg Dua aku drive. Kereta banyak gak... aku teringat eksiden yang orang bawak kereta 200k/j tu... adoi cemana dia boleh bawak laju mcm tu ek? aku bawak 110k/j pun rasa goyang takut... 


Booking hotel biasa kami stay... jam 11.00 mlm sampai....

nice room.... nice service!

1 ulasan:

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..