4 Julai 2013

Kenangan Bukit Tinggi Pahang 26.3.2013 - Part 2







sebenarnya.. jalan jalan di Bukit Tinggi ni tidak ler seronok mana.. mungkin sebab kawasan di area macam cottage tu tidak le besar mana. Kalau la Cottage tu ada ruangan lawatan mcm muzium ke... farm ke.. sayur..pokok bunga.. best la juga... cuma boleh jalan-jalan kat area bawah tu aje.. kedai-kedai bawah hotel tu pun ermmm ala-ala je... nak kata sedap, sedap lagi aku masak sendiri kut... sebab perut berkeroncong, gi la order Lamb Chop sorang sepinggan... ermm tak sedap lah oit... dagingnya liat...sos nya tidak ler sedap mana... fries sejuk/keras... MAHAL PLAK TU! sudah membazir bila anak aku tak habis makan... huhu

Tiket naik atas ni bayar ye.. dewasa RM20++, kanak-kanak RMbelas belas gitu... tp setakat naik Botanikal Garden yang tak berapa nak terurus tu.. baik korang gi tengok ladang/kebun abah korang kat kampung tu lagi berbaloi kut... hahah tak de apa la nak tengoknye pon... dah tak terbela..tak berapa cantik dah pun.. 

Pastu gi Taman Jepun tu kan.. situ pun SO-SO aje... tak de pun Geisha yang cecantik tunggu.. kosong je... tengok la lumut-lumut yang ada tu... rumah tradisi Jepun.. Mat Arab & Minah Arab je bersepah suka bergambar... yang aku tau, aku PENAT GILA menapak naik BUKIT.. dah la time tu badan tengah HAZAB menanggung BERAT.. kembang kempis kembang kempis hidung.. tu belum rasa butang baju macma nk tercabut huhuhu






Turun dari tengok lumut lumut rumah Jepun tu... kami jalan-jalan area bawah tu... nampak ada show akrobatik.. cecepat tunggu duduk seat depan sekali... kalau bangun, habis mat Arab sapu... depa mana tau adab... selambe je sapu. Duduk depan ni ngeri plak dah tengok akrobatik shaolin tu.. hempas hempas badan..jerit jerit.. macam marah kat aku je.. kecut jugak perut time dorang bantai pedang, tombak dgn belantan tu.. rasa macam benda tajam tu nak terbang kat aku je.. huuuu apa pun anak-anak aku KAGUM gile lah kan... maklum tak pernah tengok real secara dekat... siap rakam tu.. dok ulang 10-20 kali tengok di ipad. Ini je la acara yang best di siang hari...

Kawan aku kata, kalau nak meriah mai ler time New Year... Chrismats... baru happening.. yo lah... penuh dengan acara mabuk mabuk... mercun mercun... ewww tak seswai utk family tu.....

sambung............................

2 ulasan:

  1. teringat tahun 2011 beria2 nak pg Bukit Tinggi tapi cakap kat suami nak pg Faser Hill. bila sampai cakap dalam hati.. eh kenapa tak ada tempat yang akutgk dalam internet ek... dah nak balik baru perasan " Yang..!!! I nak pg Bukit Tinggi bukan Faser hill" ahahaaa....!! patutlah jalan menghala ke utara bukan pantai timur kih....kih...

    BalasPadam
  2. heheh frazer hill x pernah pergi lagi.. best tak? menarik tak tempatnya? ada hotel?

    BalasPadam

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..