11 September 2014

Penawar Denggi dengan rumput/lalang jalanan

Kawasan rumah aku ni memang black area. Kalau lepas hujan boleh kata hari hari ada fogging dari kementerian kesihatan. Tu tanda ada kes denggi la...

Hari tu..aku pos barang..sembang dengan kawan aku yg jaga kaunter..ipar dia kena denggi. Memang 'tarik' habis sampai ke otak sebab panas melampau kan.. menggelupur mcm sawan. Swasta mmg tak terima kes mcm ni..kn antar gomen.

Datang uncle dan aunty cina dengar kami borak. Terus dia tunjuk gambar pokok yg depa selalu pakai bila ada yg kena denggi. Mujarab katanya...

Rupanya mmg betui la bila ada member fb dh cuba..

So kita boleh try la kan... apa salahnya mencuba..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..