Resepi (sumbangan kak Zurita Dzulkifli)
150gm butter
200gm tpg. gandum
50gm icing sugar
60gm tpg. jagung
1/2 sk vanillin (serbuk)
badam
CARA:
1.Pukul butter & gula hingga sebati (tak perlu hingga kembang)
2.Masukkan tepung gandum, vanilin & tepung jagung.
3.Gaul hingga sebati.
4.Bentukkan adunan & masukkan badam. Bakar hingga masak (suhu 160 selama 15minit) atau mengikut oven masing2.
5.Cairkan coklat & celup biskut.
150gm butter
200gm tpg. gandum
50gm icing sugar
60gm tpg. jagung
1/2 sk vanillin (serbuk)
badam
CARA:
1.Pukul butter & gula hingga sebati (tak perlu hingga kembang)
2.Masukkan tepung gandum, vanilin & tepung jagung.
3.Gaul hingga sebati.
4.Bentukkan adunan & masukkan badam. Bakar hingga masak (suhu 160 selama 15minit) atau mengikut oven masing2.
5.Cairkan coklat & celup biskut.
ni thn mls sya buat kuih, hehe... so tgk je la kuih org. selamat hari raya k fizan... nnti jmput ambik kad raya kat blog :p
BalasPadamsya, dah 2 thn akak tak buat kuih..dulu buat tak sedap pun coz tak pandai...alhamdulillah berkat kenal ngan u ols, maka boleh la berasa sikit biskut tahun ni...tu pun dah separuh....
BalasPadamUlasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
BalasPadam