31 Julai 2010

Mandi Hingga Kecut




Jumaat nan indah. Hari pun cerah... en daddy mengajak pergi ke taman... mata pulak mengantuk... jam 3.30 petang baru gerak. Taman air kecik ni, dari mula bukak tahun 2005/2006 lagi kami la pengunjung tetapnya kut. Lagi-lagi sewaktu di rumah lama Pengkalan Chepa.. lagi la dekat.... kalau rajin joging pun best.. dapat pusing 2,3 round taman tu, confirm basah habis baju dengan peluh. Puas hati... tp dulu-dulu rajin la joging..waktu anak 2... sekarang anak 3 tak penah lagi joging...hizx

Taman Tema cinonet ni di kawasan belakang taman. Bayaran RM2 untuk kanak-kanak. Dari kolam kecik untuk budak2 bawah 6thn aje..sekarang dah ada kolam yang dalam sikit untuk budak2 besar.

Sekarang dah senang la kami daddy ummi... duduk je atas wakaf tunggu dorang mandi sendiri 1 jam. Tak payah dah nak berteman berpimpin tangan.. dah besar dan boleh mandi sendiri... maka bila dah tunggu lama gitu, mata pun cepat la mengantuk... hu hu

Mulanya 1 jam.... mata dah merah masing-masing... tu sambung lagi 1 jam sampai jam 6 petang.. mandi la budak-budak ni sampai kecut jari jari semua.

Lepas mandi macam biasa destinasi Food Village yang menyediakan Chim Chum. Seafood ala steamboat. Tapi kuah dia mmg maveless tak ada di tempat lain... makan sampai kenyang! hanya RM13 seorang dewasa.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..