Pages

17 Julai 2011

Asam Pedas Ikan Pari


Asam pedas ikan pari hari ni.. nyam nyam..sedap.... Resepi simple tapi mmg ohmelatopps!


Resepi:

Ikan Pari bersihkan
Daun kesum
air asam jawa
Bunga kantan
Air secukupnya
Minyak masak
Garam & perasa

Bahan kisar:
Bawang merah
Bawang putih
Bawang besar
Cabai Kering


Cara:
Tumis bahan kisar hingga harum.. masukkan sikit air, renih hingga mendidih.
Masukkan ikan, daun kesum,bunga kantan dan air asam jawa
Didihkan hingga ikan masak
Masukkan garam & perasa serta buah tomato.

Rasakan. Tutup api dan boleh hidang.





Coretan,
Fizan Wan Pani

post signature

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..