30 Julai 2011

Hunting PML di Alor Star Julai 2011


Kami check out dari hotel jam 8.30pagi.. Hehe agak luar biasa kali ni. Selalu kalau check out, selagi tak tengahari memang tak sah la.. Kali ni dengan semangat waja nak cari PML dan koleksi duit lama dengan en husbad, kami keluar awal sebelum balik Kelantan.

Destinasi tak jauh dari hotel, ada pasar pagi tersohor Alor Star - Pasar Kampung Berjaya. Kalau tak tahu, sila guna khidmat GPS ye...

Pagi lagi sudah penuh woo parking...




Mula-mula kita makan dulu.. Nak hunting dengan budak-budak ni, 'tangki' depa kena isi dulu.. Jauh nak me'round' ni... Nanti memoncong sensorangnya... Bikin hilang mood saja...




Menarik tak?? Walkman kegilaan remaja suatu masa dulu.. Ermm aku pun ada simpan lagi hat 1st time beli pakai duit biasiswa MARA masa Matrikulasi dulu.. Sayang sangat!!

Eh, en husband pegang mainan Scrable dulu2.. Huruf dia tu guna kad keras je.. Sekarang pakai plastik kan.. Lebih tahan lama..




Ni, telefon lama.. Mangkuk tingkat (sia).. Ada gambar iklan Nestum dulu-dulu...





Fokus pada kotak muZik lama dgn mesin taip...




Ni koleksi stem...




Mainan budak lelaki dulu-dulu.. Kereta!





Botol coke dan pepsi





Mesin jahit besi...





Kat sini paling best!! Benda yang tak pernah tengok pun ada.. Ralit dok membelek barang di sini saja.. Harga pun murah jugak...




Haaa seterika besi. Ada banyak jenis. Ada lagi yang kecik saiz tangan budak pun ada...




Ada piala tembaga... Acuan bahulu tembaga.. Dan tempat lilin.. Lepas kena 'mandrem' dgn pakcik tu.. Aku berkenan dengan tempat lilin berbunga tu.. Ok juga harganya.. Aku rasa kalau tempat lain mesti RM200-RM300. Berat juga bendanya.





Tempat duduk basikal tua dulu-dulu orang bawak susu getah.. Getah sekerap.. Atau aku pun penah bomceng arwah atuk atas tpt duduk ni... Nostalgiadiamor!!! Ini pun orang jual...


Nanti aku snap pinggan J&G Meakin Rosa beli tadi... Dah cuci.. Berkilat, aku suka!!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..