1 Disember 2011

TEMERLOH, PAHANG

Pagi tadi round Temerloh meninjau tempat lama. Aku pernah menetap di Seberang Temerloh 6 bulan sebelum Zulaika lahir 2003 dulu. Masa ni hospital Sultan Haji ahmad tu baru nak bina. Rumah yang kami sewa tu pun bar je siap. Sekarang totally semua berbeza. Dah banyak lokasi dibangunkan.. Jalan pun dah buat lain. Ada jalan dekat aje di Bukit Angin.

Sempat menjamu selera di restoren Yang fofular dengan keenakan patin sungai di situ yang mana Sultan Pahang pernah mencemar duli makan di situ. Hendak makan di sini, korang kena tanya each part ikan patin masak tempoyak tu harganya tau.. Setiap inci badan ikan patin sungai adalah berbeza. Mahal memang mahal. Tapi sangat sedap!!! Tak sama mcm patin sangkar.

3 ulasan:

  1. menggodanya udang galah tu...

    BalasPadam
  2. adohai....sedapnya masakan kampung nih

    BalasPadam
  3. udang galah kalau fresh baru masak lagi sodappp... tp yg ini pun sedap gilee ita oii...

    Mak su...kan, cicah ngan sambal tempoyak lagi....slurppp mana2 ini ler menu paling sedap.

    BalasPadam

komen berhemah dari anda amat di hargai... terima kasih..